Scroll Top

Spiritualiteit en Zijn

Kryon and me

Zonet heb ik het allereerste boek dat Lee en Kryon in 1992 schreven gekocht. En het zet me aan het denken. Waarom luister ik nu al bijna 15 jaar naar deze entiteit? Wat is er zo fascinerend aan hem en waarom doe ik het werk dat ik doe? Kryon is geen ‘hij’ maar Lee is een man, dus in de channelings hoor je altijd zijn mannelijke stem praten, en daarom, om het gemakkelijk te houden, spreek ik over Kryon als een ‘hij’.

Vandaag, terwijl ik onder de douche stond, kreeg ik mijn antwoord. Hij, Kryon, is de mentor waar ik al jaren om vraag. Sinds de dingen in mijn leven rond 2000 drastisch begonnen te veranderen, riep ik, in mijn donkere dagen vooral, uit dat ik een mentor nodig had, iemand om mee te praten, me te begeleiden en in de goede richting te sturen. Ik bedoelde niet iemand om naar op te kijken, maar die naast je staat en je laat zien wat de bedoeling is.

Rond 1999 gebeurde er veel in mijn persoonlijke leven en begon ik naar antwoorden te zoeken in de spirituele wereld. Op een nuchtere manier want ik hou niet van zweverig. In het begin nam ik babystapjes, maar in 2002 had ik mijn eerste echte spirituele ervaring; er sprak een stem tegen mij. Een mannelijke stem die van ‘buitenaf’ kwam en toch was er niemand in mijn buurt. Het veranderde mijn leven voor altijd en de dingen begonnen te versnellen. Rond 2005 ontdekte ik de channelings van Kryon. Hij gaf vooral informatie en uitleg over hoe het leven op aarde in elkaar zat en hoe dat in verhouding stond met het universum. Het voelde heel bekend aan en het voelde meer als ‘herinneren’ dan dat ik iets nieuws leerde.

Na weer een moeilijke periode in 2010, waarin ik dreigde mijn huis kwijt te raken omdat mijn verhuurder de hypotheek niet betaalde, veranderde er iets. De stappen werden groter en ik voelde me meer geleid dan ooit. 2011 was een mooi jaar. Ik had al wel ontdekt dat in de spirituele wereld niet alles ‘Love and Roses’ was, dat er ook hele nare mensen in rondliepen. Daardoor realiseerde ik me halverwege 2012 dat ik in contact was met een channeler en een groep spirits die niet zo betrouwbaar waren in hun motivatie. Dus ik onttrok mij aan hun cirkel van invloed. Meteen daarna volgde een donkere periode. De relatie die ik had liep stuk en ik kwam in wat ze noemen ‘The Dark Night of the Soul’ terecht, De donkere nacht van de ziel. Het was een hele moeilijke tijd, maar ik kreeg hulp vanuit een onverwachte hoek. Niet mijn vrienden hielpen me, maar 2 dames die ik kende van workshops. We hadden elkaar nog nooit buiten die setting ontmoet maar zij waren er op het moment dat het het hardst nodig was. Deze periode opende zich een deur in mij, het heeft me echt veranderd. Opnieuw.

Ik zal het een andere keer over die periode hebben, maar het is belangrijk omdat ik in deze perioden keer op keer in mijn hoofd om deze mentor heb gevraagd. Ik riep ‘naar boven’ dat ik wist dat ik veel te doen had, maar ik wilde het niet meer alleen doen. Ik zou het dan écht niet doen. En toen kwam Kryon pas echt in mijn leven.

De channelings spraken me enorm aan, ik begreep wat hij uitlegde, alsof ik het materiaal kende. Ik wist in mijn hart dat dit resoneerde met waar ik als kind aan dacht, de tijd dat de invloed van de wereld en haar ideeën niet zo groot was, toen ik nog puur was. Ik begon vaker en vaker te luisteren en hoewel mensen om me heen moeite hadden om te begrijpen waar hij het over had, was het voor mij helder en duidelijk. Het was op geen enkele manier religieus en wat ik het meest op prijs stelde, was dat hij je nooit zal vragen ​​om de gegeven richtlijnen te ‘volgen’. Hij vereist of vraagt ​​je nooit om je ergens aan te binden of geeft je het gevoel dat je lid bent van een cult, een sekte of een spirituele groep. Je bent welkom, maar kan op elk gewenst moment weer vertrekken.

Tot mijn grote geluk kwamen Lee, degene die Kryon channelt, en zijn gevolg in 2016 en 2017 naar Nederland en kon ik kaartjes bemachtigen. Het voelde als heel normaal om daar te zijn. En hoewel mijn hoofd soms in de weg zat, genoot ik echt van de energie en de live channelings.

Eén van de redenen, legt Kryon in dit boek uit, waarom hij met Lee communiceert, is dat hij, Lee, is opgevoed zonder enige religie. Daarmee staat de doctrine van religie Kryon niet in de weg om dingen te vertellen die in strijd zijn met wat religies prediken. Ik ben ook zonder religie opgevoed. Dus ook ik werd niet tegengehouden door enig geloofssysteem dat verband hield met een religie.

De verhalen van Kryon hebben me veel geholpen bij het loslaten van allerlei dingen die niet langer nuttig waren in mijn leven. Hij hielp me om het ‘in mijn eentje’ te doen, maar niet alleen. En al die tijd heb ik me nooit gerealiseerd dat hij de mentor was waar ik om vroeg. Tot vandaag. Hij voelt als die ene leraar op school die echt om je geeft en je kent en ziet zoals je bent. De enige leraar met wie je een band voelt en waarop je vertrouwt terwijl je een weg door het leven probeert te vinden. Daarom praat ik veel over hem. Daarom citeer ik hem en zal ik proberen uit te leggen wat hij aan anderen leert. Zodat we allemaal kunnen leven in deze prachtige, liefdevolle wereld waar hij het over heeft.

Liefde is de krachtbron en heeft een bijzondere oorsprong.

Kryon (boek 1 The End Times 1992)