Scroll Top

Gedachtegangen, Blogs en Schrijfsels

Dualiteit gaat over keuzes
Wanneer men het heeft over Dualiteit dan wordt er over het algemeen vooral gekeken naar de tegenstelling. Er wordt vooral gesproken over dualiteit als in Goed en Kwaad, Zwart en Wit.
Als je echter kijkt naar de spirituele informatie die de afgelopen tijd op ons afkomt dan wordt daarin vooral gesproken over dualiteit als de mogelijkheid tot het maken van keuzes.
Dat is logisch want als er van iets niet meer dan één vorm is, dan heb je niets te kiezen. Dan is er geen alternatief, geen oppositie, zijn er geen soorten om uit te kiezen. De dualiteit die hier op aarde aanwezig is, is een vergaande vorm, die vrij uniek is in de universele wereld. Hier op aarde wordt de dualiteit tot op het hoogste niveau uitgespeeld.
En dat brengt met zich mee dat wij als mensen beschikken over een ultieme hoeveelheid keuzes die we kunnen maken. En dan bedoel ik daarmee niet de keuze of je vanavond boerenkool of spruitjes zult eten, het gaat over de keuzes die te maken hebben met wie jij wilt zijn.
Door alle keuzevrijheid die wij hier op aarde hebben, hebben we ook vele mogelijkheden om ons te ontwikkelen, te kiezen voor denkbeelden en gedragingen.
En daar zit ook direct de moeilijkheidsgraad. Door het aanwezig zijn van zoveel keuzes moet je eigenlijk heel bewust bezig zijn met wat je doet. Je moet constant bij jezelf verifiëren wat je nou eigenlijk wilt, wat je belangrijk vindt en welke gevolgen een bepaalde keuze heeft.

Probleem is dat we dat helemaal niet leren. We leren hele ingewikkelde dingen over de economie, biologie, technologie, talen en noem maar op. Maar we leren van jongs af aan nauwelijks hoe belangrijk het is dat we stilstaan bij de keuzes die we maken. Dat maakt ons beïnvloedbaar, onzeker en soms zelfs stuurloos.

De dualiteit gaat over de keuze tussen goed en kwaad, niet over het goed en kwaad zelf. Beide bestaan, onherroepelijk en voor altijd, ze zijn er -beide- om dualiteit te creëren, de mogelijkheid tot het maken van keuzes. Bij afwezigheid van één van beide valt er niets te kiezen. Het doel van hun bestaan is gelegen in het geven van een keuze tussen het goed en dat kwaad. De keuze die jij maakt. De antwoorden op de vragen: Waar kies jij voor? Wie wil jij zijn? Hoe wil jij zijn?

En dan gaat het allang niet meer alleen over dit leven. Inmiddels weten we eigenlijk allemaal wel dat het na dit leven niet ophoudt. De aanwezigheid van leven buiten deze aardbol staat inmiddels echt wel vast, en dat wij uit meer bestaan dan ons fysieke lichaam is ook niet meer te ontkennen.

Meer en meer informatie daarover komt uit de taboesfeer en daar lacherig over doen en het weghonen is zóóó 2019.

Iedere keuze die je maakt heeft dus gevolgen voor veel langere termijn dan de eerstkomende dagen, weken of jaren. Het heeft gevolgen voor jou op zielsniveau. Voor jouw groei in bewustzijn, jouw openbloeiende besef van het grote geheel. Stilstaan bij de keuzes die je maakt, bepaalt je bestaan.

Het is dan ook hard nodig dat we gaan beseffen dat we over veel meer zaken bewuste keuzes moeten maken. Zelf. En dat we niet langer afgaan op wat anderen denken, zeggen of ons opdringen. Jij bent verantwoordelijk voor jou zielegroei en jouw keuzes bepalen wat daarin gebeurt.
En dat is iets om over na te denken…..