Scroll Top

Spiritualiteit en Zijn

Spiritualiteit gaat over zoeken naar jezelf, in jezelf, met behulp van jezelf.
Spiritualiteit

Spiritualiteit is zo oud als de mensheid zelf. Echte spiritualiteit gaat over jouzelf. Over jouw ziel, jouw Zijn, en over jouw Zielsgroei. In onze huidige maatschappij is het naar de achtergrond gedreven en het speelveld geworden van religieuze organisaties. Maar daar hoort het niet. Het gaat over jou, over jou als mens, en over ontdekken wie jij werkelijk bent.

Voor veel mensen begint er op gang te komen, ze gaan zien dat we zo niet verder kunnen, dat er iets in onze wereld moet veranderen en dat het nodig is dat ze weer dichter bij zichzelf komen te staan. Daarom gaan ze op zoek. Op zoek naar antwoorden op levensvragen en komen dan stuk voor stuk uit bij spiritualiteit. Omdat daar de werkelijke antwoorden nou eenmaal liggen. Het pad naar spiritualiteit wijst zichzelf.

Het begint bij het weten en accepteren dat er meer is tussen hemel en aarde. Hoe jij tot die conclusie komt kan op vele manieren gebeuren. Ikzelf ben niet religieus opgevoed en houdt mij daar ook niet mee bezig. Ik ben, in dit leven, nooit lid geweest van enige religieuze organisatie en heb nooit een guru gevolgd. Toch kwam er een moment in mijn leven waardoor ik er niet langer omheen kon. Ik realiseerde mij dat ik wel naar alternatieve genezers en mediums toeging, maar nooit goed tot mij door had laten dringen wat dat betekende. Ik vond het normaal dat er met overlevenden gecommuniceerd kon worden maar keek niet veel verder dan dat. Tot ik mijn eigen eerste echte spirituele ervaring had. Hoe dat is gelopen vind je hier. Na die ervaring was mijn leven niet meer hetzelfde. Ik begon te beseffen dat als ik wist dat er meer was tussen hemel en aarde, ik ook met de consequenties daarvan moest gaan leren leven.
Voor veel mensen die aangeven in god te geloven geldt hetzelfde, ze geloven in iets dat er in hun beleving is, maar denken niet verder na bij wat dat in het grote plaatje dan betekent. In basis is dat niet erg en mag je dat natuurlijk zo laten, maar als je verder wilt groeien dan zul je stappen moeten zetten.

Groei van je bewustzijn

Beseffen en goed tot je door laten dringen dat er meer is tussen hemel en aarde, is dus één van de eerste stappen die je maakt als je begint aan je spirituele ontwikkeling.  Je gaat dus de stap maken naar het besef dat het echt iets te betekenen heeft en dat je er iets mee wilt.
Wat er dan feitelijk gebeurt, is dat je je bewustzijn iets verder openzet.
Ik heb hierover met verschillende entiteiten gesproken en zij gaven aan dat je het zo kunt zien: als ziel ben je aangesloten op de grote ‘wolk’ van universeel bewustzijn, de wolk waarin alle kennis en ervaringen zich verzamelen en waar we in basis, uiteindelijk, allemaal toegang tot hebben. Maar als je als ziel ‘ontstaat’ dan begin je bij het begin en valt er veel te leren, je gaat je bewustzijn vergroten om zo steeds meer en meer in contact te komen met de informatie die zich in die grote ‘wolk’ bevind. Als je je levens leeft krijg je stukje bij beetje, meer en meer toegang tot deze wolk. Dat gaat niet in een mooie rechte lijn, maar soms neem je een reuze stap en soms doe je stappen terug. Wanneer je naar de aarde gaat is de afspraak dat je akkoord gaat met een mate van bewustzijnsvernauwing. Je vergeet je leven en ervaringen buiten de aarde en hoe en in welke mate je aangesloten bent op die wolk van universele informatie. Je zet, op het moment dat je geboren wordt, als het ware oogkleppen op.

Met oogkleppen op is de wereld om je heen niet kleiner geworden, je neemt alleen niet alles waar. Je focus is ernstig vernauwd.
Het is dus niet zo dat de wereld buiten de focus van de oogkleppen verdwenen is, deze is echter voor jou niet waar te nemen. Tot je besluit je oogkleppen iets verder open te zetten zodat je wereld groter wordt. In deze metafoor van het paard zijn de leidsels, de teugels en het bit alle waarden en normen waar je door de buitenwereld in ‘gedwongen’ wordt, zoals bijvoorbeeld het schoolsysteem, de regering, je vriendenkring. Alle regeltjes waar je aan moet voldoen terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Zij houden het hoofd van het paard in een bepaalde richting, ze sturen en zorgen ervoor dat jij, met jouw vernauwde blikveld alleen datgene ziet dat de ruiter wil dat je ziet.
Nu, op dit moment in de tijd wordt het heel belangrijk dat jij zelf de teugels weer in handen neemt. Dat jij zelf gaat bepalen wat je wilt zien en zelf gaat bedenken waar je naar toe wilt. Dat jij weer weet wie je zelf bent en wat jij hier komt doen. En dat uiteraard alleen in positieve zin.

Wat zijn jonge zielen?

Kryon zegt daar, vrij vertaalt, het volgende over:
Voor de jonge zielen geldt dat zij vooral geleefd hebben op aarde. Dat kunnen wel al vele levens zijn, maar ze hebben dus niet zoveel ervaring met andere plaatsen dan de aarde. Hun connectie met het universele bewustzijn is zeker niet klein maar toch ook weer niet zo groot als die van de oude zielen. Zij zitten vooral in een cyclus van een leven op aarde, overlijden en herstellen, en weer terug naar aarde.

Wat zijn oude zielen?

Wat wij hier op aarde oude zielen noemen zijn, volgens de uitleg van Kryon, die zielen die al veel ervaringen hebben opgedaan. Ze hebben al vele levens geleefd, niet alleen hier op aarde maar ook op andere plekken, andere planeten en in het veld tussen levens in. Ze hebben dus al een brede kennis en ervaring opgedaan en doen vaak een paar stappen terug om hier op aarde te kunnen zijn, omdat ze hier nog iets te doen hebben. Bij oude zielen staan de oogkleppen al wat verder open, ze zijn zich ‘bewuster’ van wat er zich op de aarde afspeelt. Helaas weten ze van zichzelf vaak niet dat ze eigenlijk al een paar stappen verder zijn en worstelen met hun plek in de wereld. Ze voelen zich onbegrepen en ongezien. Dit leidt tot veel misverstanden tussen de oude en de jonge zielen.
Veel oude zielen zijn betrokken geweest bij het vestigen van de beschaving van de mens op aarde zoals hij nu is. Toen, na de tweede wereldoorlog, er een kantelpunt ontstond waarbij het voortbestaan van de aarde echt bedreigd werd, zijn vele van hen teruggekomen naar aarde om een verandering te bewerkstelligen. Vele van hen spreken dan ook van een fenomeen wat ze benoemen als ‘The Call’, de roep van Gaia om hulp, om haar vernietiging tegen te gaan. Zij hebben gehoor gegeven aan deze roep om hulp.

call for help

Om een lang verhaal kort te maken, de Call for Help die is uitgegaan van Gaia houdt in dat er een grote verandering moet plaatsvinden op aarde. We moeten beter gaan zien wat we met de aarde doen, hoe we op een betere, liefdevollere manier, met compassie, met elkaar en met de natuur kunnen omgaan. Hiervoor is het nodig dat iedereen op aarde een bewustzijnsverruiming gaat doormaken. De oogkleppen moeten dus bij alle mensen verder open komen te staan. Dat vraagt een hele verandering en is een heel proces. In de zestiger jaren heeft de eerste golf zielen de eerste moeilijke stappen daarin gezet, maar veel van de oude zielen herinnerden zich niet wat ze hier kwamen doen. De tweede golf, geboren in de zestiger en zeventiger jaren, vormen de groep die veel deuren hebben opgebroken, maar ook hiervan zijn er vele die hun spirituele ontwikkeling pas sinds kort gestart zijn.

Er valt nog heel veel te doen, maar volgens de bronnen die ons informatie geven van buiten de aarde, is het cruciale moment gepasseerd en het dubbeltje de goede kant uit gevallen. De energie is aan het veranderen. Als je goed om je heen kijkt, je focust verlegt, dan zie je dat meer en meer mensen gaan nadenken, zich bewust worden van het feit dat er veranderingen moeten komen en de deur naar bewustzijnsverruiming, spiritualiteit en zielsontwikkeling openzetten.

Veel van de kinderen die de laatste 20 tot 30 jaar geboren zijn, zijn anders. Nog nooit hebben we zoveel kinderen gezien als de laatste 10 jaar die al heel vroeg wijs zijn, die op jonge leeftijd al laten zien dat ze willen helpen met het ‘redden’ van het milieu en de aarde, die al vroeg precies weten wat ze hier komen doen. Kinderen die nog weten waar ze vandaan komen of zich vorige levens herinneren. Die praten met hun voorouders alsof ze bij hen aan tafel zitten of heel precies kunnen aangeven dat ze al eerder geleefd hebben. Zij zijn degenen die datgene wat de vorige golven van zielen hebben losgemaakt, ook daadwerkelijk gaan leven.

spiritualiteit en zijn

We worden meer dan ooit met z’n allen uitgedaagd om op spirituele ontdekkingstocht te gaan. Een ontdekkingstocht naar wie jij werkelijk bent, waar je vandaan komt en wat je hier komt doen. Daarvoor moet je naar binnen, je moet contact maken met jezelf en weer meer en meer terugkeren naar wie jij eigenlijk, diep van binnen, bent.
Daarvoor is het voor velen van ons nodig om heel veel van wat we onszelf aangeleerd hebben, om het anderen naar de zin te maken, moeten afleren en dat we opgeslagen pijn en verdriet moeten verwerken en loslaten. We moeten gaan uitzoeken wat we nou eigenlijk zelf vinden, wat onze eigen mening is, en wat we echt zelf willen in dit leven. Dit leren we over het algemeen niet en het wordt ook al snel afgedaan als egoïstisch en self-centered. Maar je kunt prima heel goed dicht bij jezelf blijven en toch heel betrokken, compassievol en openhartig zijn. Spiritualiteit en Zijn gaan prima samen. Als een paard dat zich in de kudde beweegt zonder leidsels.

Alleen als je eraan begint, weet dan dat je op een trein stapt waar je niet meer uit kunt. Dan wordt er een proces in gang gezet wat je nog wel kunt vertragen maar niet meer stoppen. Want jouw ziel wil graag groeien, zich ontwikkelen, het bewustzijn vergroten, de oogkleppen afzetten. Als je aan je spirituele pad begint, doe je precies datgene waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Dan ben je zeker op de goede weg. Dan ben je aan het leren jezelf te Zijn.

Via onderstaande buttons vind je nog veel meer spirituele informatie. Ga op ontdekkingstocht om te kijken wat bij jou past, wat met jou resoneert. Laat al het andere voor wat het is. Vertrouw op je eigen gevoel, dat is je enige betrouwbare kompas. Kun je wel wat hulp gebruiken om jouw pad te ontdekken, dan kan ik je helpen met een coachingsgesprek of een Healing hypnose sessie. Wil je gelijkgestemden ontmoeten en meedoen aan één van de activiteiten? Je bent van harte welkom!